Image Alt

Магнетик

Mаркетинг стратегија и имплементација

Групацијата Магнетик е водечка компанија во модната индустрија кој застапува 18 познати луксузни брендови и управува со 21 продажни салони во Скопје. Во изминатите 27 години, Магнетик работи напорно за да го овозможи најдоброто шопинг искуство на овие простори, помагајќи им на клиентите да го изградат личниот стил кој трае. Тие ги застапуваат брендовите: Weekend Max Mara, Marella, Liu Jo, Paul & Shark, Pinko, Carpisa, GO Carpisa, Yamamay, Pennyblack, Gerry Weber, Oltre, Motivi, Fiorella Rubino, Sportmax Code, Max Mara Leisure, Max Mara Studio, Coccinelle и Patrizia Pepe.

Нашата соработка со Магнетик, веќе трае неколку години и вклучува целосен маркетинг за сите брендови на кои ги застапува групацијата. Преку анализа и истражување на таргет корисниците и запознавање со приказните на сите 18 брендови континуирано креирааме и егзекутираме целосна маркетинг стратегија вклучувајќи повеќе канали. 

 

 • Менаџмент на Facebook и Instagram профилите
 • Платени онлајн реклами
 • Ретаргетинг и ремаркетинг
 • Настани (онлајн и офлајн) 
 • Соработки и кампањи
 • Професионални фотосесии
 • Инфлуенсер маркетинг
 • Традиционален маркетинг
 • Дизајн
 • Целосно менаџирање на содржините на Магнетик моден блог
 • Емаил маркетинг
 • Анализа на податоци и статистики за клучни метрики и креирање соодветни активности за подобрување на истите (онлајн и офлајн продажби, посетители на сајт, цена по клик на реклама, број на следбеници и слично)

 

 

 

 

Менаџмент на Facebook и Instagram профили

 • Целосен менаџмент на официјалниот Facebook и Instagram профил и на групација Магнетик.
 • Креирање и објавување на 70-100 објави месечно и над 150 Instagram Stories.
 • Целосна корисничка поддршка и комуникација со корисниците на Facebook и Instagram
 • Менторство и насоки за сите вработени во продажните салони кои ги менаџираат посебните 12 профили за брендовите на Магнетик.

 

Платени онлајн реклами

 • Менаџмент и креирање на онлајн платени реклами на социјалните мрежи Facebook и Instagram.
 • Креирање на таргет групи и целосната содржина на рекламата (текст + фотографија/графика)
 • Advanced targeting & retargeting – детално следење на статистики и однесувањето на потрошувачите во дигиталниот свет.

 

Настани

Од концепт до реализација – целосна организација и менаџмент на настани во продажните салони и на јавни локации.
Погледнете дел од настаните од 2019!

 

 

Соработки и кампањи

 • Соработка со познати личности од Македонија, како Каролина Гочева, Катарина Ивановска, Аделина Тахири, Јелена Јованова и многу други
 • Од идеја до реализација, целосно организирање на кампањата со сите логистички детали
 • Соработки за крос промоција со компании како Jungle Tribe, Nehar Travel, Crush Macedonia, Tелевизија Телма, Преспав и многу други 


Професионални фотосесии

Крирање на концепт, алоцирање на ресурси и целосна реализација на професионални фотосесии.

 

 

Моменти Behind The Scenes


Маркетинг со инфлуенсери

Алоцирање на инфлуенсери и креирање на целосна маркетинг стратегија за соработка.
Досега реализирани повеќе од 20 успешни соработки.

 

 

Традиционален маркетинг

Маркетинг на отворено
– Билборд кампањи (алоцирање на локации и media buying)
– Брендирање на автобуси и автобуски
– Wild posting (кампања со постери)
– Радио реклами

 

Дизајн

Целосна изработка на дизајни за промотивни материјали, социјални медиуми и излози.

Блог

Креирање на содржината и целосен менаџмент на модниот блог на Магнетик – Magnetik Fashion Blog

Еmail Маркетинг

Неделен newsletter на 4 датабази.