Image Alt

Амигос

Дизајн, редизајн и маркетинг стратегија

Амигос е првиот Мексикански ресторан кој е во срцето на Скопје веќе 14 години. Во 2006 ја започна својата приказна како традиционална и автентична Мексиканска Кантина а после 10 години доживеа трансформација во модерен, луксузен и современ ресторан. Во Декември 2020 е отвора нов, втор Амигос Љубљанска со еден поинаков концепт

Од самите почетоци, тимот на Џуно го креира карактерот и изгледот на Амигос преку дизајнирање на целокупен корпоративен идентитет; од лого, мени и сите креативи за ресторанот. Од градење на автентичен Мексикански стил и изглед, после 10 години направивме целосна трансформација на сите визуелни аспекти. 

 • Дизајн и визуелен идентитет (лого, мени, брошури, банери, сите креативи за ресторанот)
 • Редизајн
 • Веб дизајн
 • Фотографирање
 • Управување со социјални медиуми
 • Управување со платени реклами на Facebook, Instagram и Google
 • Организирање настани
 • Соработки со инфлуенсери и познати личности

 

Social Media Management:

 • Целосно менаџирање на Facebook профилот на Амигос Центар и Амигос Љубљанска
 • Креирање на содржина за објави
 • Фотографирање
 • Full user support and communication with Facebook and Instagram users
 • Creative campaigns with custom graphics

 

 

Платени Facebook, Instagram и Google реклами 

 • Менаџмент и креирање на онлајн платени реклами на Facebook и Instagram
 • Creating target groups and the full content of the ad including text with photography or graphics 

Events

Од концепт до реализација – целосна организација и менаџмент на настани во ресторанот и онлајн.

Веб страна

www.amigos.mk

Collaborations and campaigns

 

Други активности

#ГотвиДома
За време на COVID-19 кризата и целосното затворање на рестораните во период од 2 месеци потребно беше да се пронајде нов начин за задржување и одржување на активноста и ангажманот на корисниците. Заедно со Амигос подготвивме серијалот #ГотвиДома каде споделуваме рецепти и фотографии со чекори за подготвување на специјалитетите од Амигос – дома.

 

 

 

Design

Graphic design for all promotional materials, Social Media posts and ads, and shop windows

Click to see Amigos before