n

јули 2020

2020 година веќе ни даде многу причини да ја паметиме. Покрај Коронавирусот, движењето Black Lives Matters поттикна и еден сосема нов вид на протест: кампањата #StopHateForProfit. Најголемите корпорации во светот како Coca Cola, Starbucks, Microsoft и Unilever го бојкотираат Facebook,

Според општопознатите правила на Инстаграм, ако користите хаштази на вашите објави ќе имате поголем reach и поголема интеракција. Дали е тоа урбана легенда, или пак вистина која важи и за Македонските инстаграм профили? Користењето на хаштази овозможува поврзување на слични содржини